Kamena Vourla 2013.

Összes élménybeszámoló >> Kamena Vourla

Kamena Vourla 2013.

Készítette: Ilona Sály
Helység: Kamena Vourla


2013. jún. 17-től jún. 26-ig 10 napot töltöttünk Kamena Vourlaban az Apollon Travel szervezésében. Évek óta velük járunk, még soha nem csalódtunk, a gépkocsi vezetőik pedig megbízhatóak.
Előző években már sok helyet bejártunk – Asprovalta, Sarti, Nei Pori, Polichrono, Korfu, Evia-szigete, Tolo, Parga 2x, Lefkada 2x, Paralia, Stavros, Toroni. Megnéztük a nevezetességeket, sokat túráztunk, fürödtünk.
Kamena Vourlát azért választottam, mert nagyon vonzó volt, hogy a tenger mellett gyógyvíz is található. Sajnos nem volt szerencsénk: az idegenvető szerint a gyógyvizes medencét 20 percig lehetett használni, de csak orvosi vizsgálat után, ezért úgy döntöttünk, hogy erre nem vállalkozunk.
A másik lehetőség a Thermopülai csata emlékhelyére fakultatív lehetett volna menni, ott a helyiek csináltak maguknak egy kis medencét, ahová eljárnak fürödni és gyógyulgatni. Sajnos mivel kevés volt a magyar utas, ezért nem jött össze legalább 10 fő, így erről is lemaradtunk, mint Athénról, és a Meteorákról.
Tehát aki ide szeretne elmenni, az számítson arra, hogy egyénileg tudja csak ezeket a helyeket meglátogatni (mint volt rá példa, anya 7 éves gyermekével 3x is elmentek Athénba). Persze ha a főidényben több magyar turista megy ide, összejöhetnek ezek a fakultatív kirándulások.
A 10 éves unokaöcsémet is vittem magammal, fakultatív kirándulásnak hajóval csak a lakatlan sziget maradt, ahol ebéddel egybekötött fürdés volt. A fiú nagyon élvezte, kis barátot is szerzett, akivel nagyon kellemes napot töltöttek el, természetesen velünk együtt. Érdekességként odafelé megálltunk egy elsüllyedt hajó felett, amiben fókák laktak, és meg is mutatták magukat.
Összességében elmondható, hogy gyönyörű, hegyekkel körbevett helyen voltunk, ahol nagyon kellemes a klíma, és nem gondoltam volna, hogy ebben az időben tudunk fürdeni a tengerben. Aki szereti a nyugodt, csendes helyet, aki kikapcsolódásra vágyik, annak tudom ajánlani. Természetesen minden van: szombatonként piac, bárok, kávézók, üzletek. Biciklit nem lehetett bérelni. A tenger pedig áttetszően tiszta.
Gyerekek esténként vidám parkban is szórakozhatnak. Gyönyörű temploma van, és vele szemben a tengerben kis buzgárok vannak, ahol a gyógyvíz tör fel a mélyről. Rá lehet állni, és lehet élvezkedni.
Mivel most csak egy hétre mentünk, a pihenésről, a fürdésről, hosszú-hosszú sétákról szólt a nagyon kellemesen eltöltött idő.
Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás


2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!