Sarti és Gerakíni 2010

Összes élménybeszámoló >> Paralia

Sarti és Gerakíni 2010

Készítette: gancsla
Helység: Paralia


2010 júliusában mentünk első alkalommal autóval Görögországba. Vasárnap este 8 óra 30-kor indultunk Budapestről és betartva a sebességkorlátozásokat, hétfőn 11-kor már a Halkidiki félszigeten, Gerakiniben voltunk egy remek tengerparti szállodához tartozó "Sithonia Village" nevü komplexumban. A szállodánknak - ahol 5 napot töltöttünk - nagyon szép kertje és remek konyhája volt. A szállásunk a földszinten volt kb. 100 méterre a tengertől, de sajnos közvetlenül nem lehetett látni.
Az ára is kedvező, Neckermann-nal, előfoglalással, 2010-es áron 105.000-ből hármunknak félpanzióval, légkondival, hűtővel, tiszta kádas fürdőszobával öt napra mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ezt a pár napot golfozással, strandolással és hosszú esti sétákkal töltöttük el. A településen nem volt sok minden látnivaló, de egy kis elektromos játékterem a mi, akkor 5 éves gyerekünkkel nagyon megfelelő volt. A part apró kavicsos/homokos volt. Lehetett napernyőt és ágyat is bérelni (7 Euro/nap), de mi vittünk magunkkal. Volt medence is, de mi inkább kihagytuk.


Szombat reggel irány tovább Sartira, amiről akkoriban nagyon sok jót hallottunk és nem csalódtunk.

A szállásunk a Janis aparmanban volt 350 Euro/7éj+5Euro/nap a légkondiért. Még itthon foglaltunk egy kisebb utazási irodán keresztül. Közel volt a parthoz, de a központtól elég messze ahhoz, hogy esténként csendes legyen. Az igen keskeny erkélyről szép kilátás nyílt a tengerre. A szűk erkélyt kivéve, egyébként rendben volt a szállás.Fürödni autóval a kb. 500 méterre lévő Sarti Beach-re jártunk, ahol a tenger lassan mélyülő és a part finomhomokos.


Sarti egyéb részén aprókavicsos és a víz is gyorsan mélyül kisgyerekeseknek nem túl ideális.
A helyi utazásszervezők által kínált programok közül mi a magyar kalóztúrát választottuk és nem bántuk meg. A kb. 6 órás program minden percét élveztük. A kis hajóra, 20-25 vendég fér fel, így igen hamar baráti társasággá alakult a kis csapat. Az árban (amire már nem emlékszem) benne volt a képen látható öbölben elkészített ízletes ebéd, frappé, egy ouzo és korlátlan üdítő, bor és ásványvz fogyasztás. Gyönyörű helyeken jártunk és szerencsére láttunk delfineket is.

Mivel a víz Sartin és környékény, a homokos part ellenére is lényegesen áttetszőbb és tisztább, mint mondjuk az olasz Adria, mindenkinek ajánlom, hogy vigyen magával maszkot és pipát. Már a térdig érő vízben is csodákat lehet látni. Sarti Beach végén van egy sziklás rész, én ott polipot is láttam, pedig nem vagyok profi búvár.
Be kell vallanom, eddig csak Olaszországban és Horvátországban, illetve Korfun voltam és tartottam a görög szárazföldtől, de kellemesen csalódtam. A part sehol sem zsúvolt mint, az olaszoknál, és nem a lehúzásról szól, mint Horvátországban. Görögország egyéb részeit is fel szeretném fedezni, de úgy próbálom szervezni, hogy Sartira, de legalább a Sithon félszigetre eljussak évente.
Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás


2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!