Hotel Jannoulis (helyesen Giannoulis)

Összes élménybeszámoló >> Olympic Beach

Hotel Jannoulis (helyesen Giannoulis)

Készítette: szampor.tomi
Helység: Olympic Beach


Sziasztok,
ma érkeztünk haza Olympic Beach-ről elég vegyes érzelmekkel.
Azért is írtam helyesen a beszámoló címében a nevét mert a legtöbb utazási irodában sajnos helytelenül van feltüntetve és ebből már voltak is kellemetlenségek. Nekünk nem ez okozta igazából a gondot (bár az IBUSZ ahol foglaltuk szintén rosszul írta) hanem maga a ki- és visszautazás szervezése és lebonyolítása. Sajnos a jó öreg 110 éves IBUSZ egyre lejjebb süllyed a minőségi utaztatás terén. Az általuk indított buszok kora és állapota is közelít az iroda korához. Indulásunkkor 1,5 óra késéssel érkezett be a buszunk ami már akkor kuplung hibás volt így Pestről egy másik kb. 10-12 éves busszal kellett megtennünk az utat a klíma nem igazán működött. A beígért 3-4 órás pihenők beleszaladtak a 5 órába is. Miután megközelítettük Katerini városát egy kietlen földúton utazgattunk, a buszon "kellemesen" szálló sűrű por társaságában egy 15-20 percecskét mire rájöttek a sofőrök hogy eltévedtünk megfordulási lehetőség nem akadt így a visszautat tolatva tettük meg a Katerini-ig még Egy kis por társaságában ahol ha nehezen is de sikerült megtalálni a szállásokhoz vezető utat.

A hotel ahol megszálltunk szerintem a legjobb szállások egyike a környéken. Tiszta rendezett környezetben található elég messze egy nyugodt nyaraláshoz de nem is túl távol sem Paralia-tól sem pedig Olympic Beach-től egy kis nyüzsihez. Amit a szálloda bemutat magáról az internetes oldalukon az 100%-ban a valóságot fedi. A tengerpartja rendezett volt bár elég sok hínárt hozott a partra a víz.
A szállást nem tudtuk elfoglalni csak egy órával később de a csomagoknak kaptunk helyet és volt lehetőség az út porát is lemosni és felfrissülni. Az esti sétáinkon bejártuk mindkét települést és sikerült eljutnunk Skhiathosba is egy nagyon jó hangulatú vidám metaxázós táncos hajóúttal. Mindenkinek csak ajánlani tudom nagyon hangulatos kis falucska az egyik legkisebb repülőtérrel. Mialatt ott voltunk több skandináv gép szállt le, közvetlen az öböl felett húztak el nagyon alacsonyan.

A haza iduláskor szintén hoztuk az egy óra csúszást az induláskor plusz egy még rozzantabb buszt kaptunk amin a klíma sötétedés után már ért valamit. A jól megszervezett úton csak egy röpke 2-2,5 órás várakozás a Görög határ után a tűző napon egy másik busz csatlakozására és az út során lepotyogó kézi poggyászok rondítottak bele buszos utunk szépségébe.Ezek után elhatároztuk az utastársainkkal hogy soha többé IBUSZ! Remélem hogy másnak több szerencséje volt velük.

De a kiutazásunk viszontagságai ellenére sem ment el a kedvünk attól hogy jövőre visszatérjünk csak Görögország másik vidékére.
A képekkel kicsit később jelentkezem de még meg kell találnom a fényképezőgépem!
Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás


2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!