Zakynthos-Alykanas 2010.

Összes élménybeszámoló >> Zakynthos / Alykanas

Zakynthos-Alykanas 2010.

Készítette: andrea.brozsek
Helység: Zakynthos / Alykanas


Alykanas - Alykanas Beach Apartmanhotel
2010.06.25-07.09.

Örülök, hogy érdeklődsz. Erről a szállásról nem sokan érdeklődnek, itt magyarok is alig voltak, gondolom az ára miatt, mivel ennél jóval olcsóbb helyek is vannak a szigeten. Viszont az árához méltó, igen színvonalas volt minden, amit még most sem cserélnék el a sziget egyetlen más szállásával, helyével sem. Ehhez jött egy nagyon kedves, barátságos, nyüzsis, de mégis nyugodt, szép település, hosszú, széles és mindkét oldalon járdás úttal. A település szinte egy hosszú utca volt tele mindennel, ami kell a nyaraláshoz. Szupermarket, étterem, kölcsönző, pékség, zöldséges…. A pár percre elérhető Alykes település is szép volt, de a szűk, kanyargós, számomra túl nyüzsgős, utcájával nem cseréltem volna el Alykanassal. Pár este átsétáltunk, de annyi elég is volt. Semelyik településre nem cseréltem volna el Alykanast a szigeten, számunkra ez volt a tökéletes választás!
A szállás Alykanas Beach Apartmanhotel volt, leírás és kép: http://www.alykanas-beach.com/en_index.php.
Önellátással voltunk, reggelit vittünk majd vettünk hozzá a pékségben kenyeret (1/2 kg/0,90 EUR), a zöldségesnél paradicsomot (1-1,30 EUR/kg), paprikát (1,70 EUR/kg), a szupermarketben tejet (1,35 EUR/l). Vacsorázni eljártunk. Nagyon szuper éttermet találtunk a Posseidont, igazi görög hangulattal, zenével és görög kedvességgel. A vajas kenyér után inkább halakat ettünk. Ettünk grillezett polipot, kardhalat, nyelvhalat, tintahalat, de ettünk muszakát és az elmaradhatatlan görög hawai pizzát is, ami valami szenzációsan finom volt, mint a többi kaja is. Ezen kívül gyrost ettünk pitában (1,60 EUR), ami életem legfinomabb gyrosa volt eddig, pedig jártam pár helyen a görögöknél és megkóstoltam mindenhol, de ilyet, mint itt, még sehol sem ettem! Itt is mindig kaptunk valami ajándékot pl. bort és dinnyéket. Szóval igen finomakat ettünk a két hétben.
Visszatérve a szállodára, a szálloda szobái igen tágasak és nagyon tiszta minden a szálloda területén. Minden nap takarítottak és állandóan ágyneműt és törölközőt akartak cserélni. Szép erkély volt, oldalról tengerre néző kilátással, meg a medencére, és a bárra. Mi a legfelső emeletre kértük a szobát, hogy minél szebb legyen a kilátás. Két medence van, egy gyerek, egy felnőtt, meg van egy jakuzzi. A medence mindig tiszta, reggel 8-től este 8-ig lehet használni. A szálloda személyzete nagyon kedves, barátságos és mosolygós. A szálloda egy szép öbölben fekszik, szemben Kefalónia látszódik. Gyönyörű a naplemente innen is. Közvetlen tengerparti, pár méter a tenger. A tengerpart homokos és a tenger is, ha előtte átküzdőd magad egy köves sávon, itt előny a vízi cipő. A tenger gyönyörűen tiszta, átlátszó és nagyon lassan mélyülő. Általában délelőtt csendes, délutánra megérkeznek a hullámok és a szél, ami éjszakára általában megint megszűnik. A szálloda területén nagyon sok fecske volt, akik előszeretettel fogyasztották a szúnyogokat, ezúton is köszönöm nekik.:)))) Talán két szúnyoggal találkoztunk a két hét alatt a szobánkban. A településen estefelé voltak, sőt Krisztáék szállásán, (akikkel a fórumon ismerkedtem meg utazás előtt, és sok szép percet, és órát töltöttünk el együtt egy hétig a szigeten, sajnos ők csak egy hétre jöttek) éjjel is elég sok volt. Ebből a szempontból is jó választás volt a mi szállodánk. Mindenféle vízi sportra van lehetőség a környéken, ennek árait nem ismerem. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szállást, én nem mennék máshová a sziget megismerése után sem!
Négy napot béreltünk autót és bejártuk a szigetet elég alaposan. Egyik nap Krisztáék is csatlakoztak hozzánk, hárman. Élményekben gazdag napok voltak azok. Erről nem írnék most többet, mert már sokan írtak, és mindenkinek más a véleménye a látottakról.
Andi
Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás


2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!